RSS

ŠKOLA KREATIVNIH NASTAVNIKA – šesta godina učešća na „Kreativnoj školi“

03 апр

Posle pet godina uspešnog učešća na „Kreativnoj školi”, Tehnička škola zaista ima prava da se nazove kreativnom školom. Zahvaljujući entuzijazmu, timskom radu i motivisanosti naših nastavnika, Bazu znanja srednjih škola do sada je obogatilo  20 naših radova. Osim pet radova iz matematike, u Bazi znanja srednjih škola nalaze se i četiri rada iz ekonomskih predmeta, četiri rada iz građevinskih konstrukcija, tri rada iz mašinstva i po jedan rad iz srpskog jezika, engleskog jezika, organizacije proizvodnje i građanskog vaspitanja.

Najveći uspeh na konkursu škola je ostvarila 2007. i 2009. godine, kada je dobila  diploma  za osvojeno I mesto na Konkursu, kao jedna od škola sa najviše radova izabranih za Bazu znanja.

U iščekivanju rezultata ovogodišnje “Kreativne škole”, vredi se podsetiti  prethodnih pet godina učešća na ovom konkursu, koji već osam godina raspisuje Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, u saradnji sa Microsoft-om.

O konkursu “KREATIVNA ŠKOLA”

Konkurs “Kreativna škola” vrlo je značajan za afirmaciju rada nastavnika. Njegov cilj je da promoviše primere dobre nastavne prakse, podstiče saradnju i timski rad u školama i razvija jedan poseban vid stručnog usavršavanja putem razmene iskustava zasnovane na primeni moderne računarske tehnologije.

Kriterijumi konkursa menjaju se svake godine. U početku se insistiralo na primeni savremenih informacionih tehnologija, zatim na multimedijalnoj nastavi, a onda na korišćenju metoda aktivne nastave. Tema prošlogodišnjeg konkursa bila je podrška vršnjačkom učenju, a ove, 2012. godine, pokušali smo da svojim radovima razvijemo kritičko mišljenje kod učenika.

 KREATIVNA ŠKOLA 2006/07.

Prvo učešće na konkursu zapamtićemo po velikom uspehu naših nastavnika. Trinaest timova naše škole poslalo je svoje radove, sa željom da po broju poslatih radova budemo zapaženi učesnik konkursa. I uspeli smo. Uz Tehničku školu „Jovan Vukanović” iz  Novog Sada, naša škola je imala najviše radova izabranih za Bazu znanja srednjih škola, i bila nagrađena diplomom i kompletom stručne literature iz oblasti računarstva.

Tada su u Bazu znanja – internet zbirku primera dobrih časova, dostupnu svim nastavnicima širom Srbije i sveta, ušli sledeći radovi:

KREATIVNA  ŠKOLA 2007/08.

Donela nam je još dva rada u Bazi znanja:

KREATIVNA ŠKOLA 2008/2009.

Na konkurs „Kreativna škola 2009.“  svoje radove je poslalo 9 timova naših nastavnika opšteobrazovnih i stručnih predmeta. Ovoga puta su časovi morali biti realizovani u praksi, a sami nastavnici su morali da procene svoj rad –  da li su učenici bili aktivniji na časovima i da li su sa časa otišli sa trajnijim i primenljivijim znanjima… Entuzijazam i kreativnosti naših nastavnika doveo je Tehničku školu još jednom u društvo najboljih.

U “Bazu znanja 2008/09” ušli su sledeći radovi:

Tako se, uz Hemijsko medicinsku školu iz Vršca i Evropsku poslovnu školu „Milutin  Milanković“ iz Beograda, naša škola opet našla na vrhu liste kreativnih škola i ponovila uspeh iz 2007. godine. Na svečanosti, koja je 2. juna 2009. godine upriličena na Učiteljskom fakultetu u Beogradu, nagrađeni su članovi timova koji su poslali najbolje radove, kao i škole sa najviše radova izabranih u „Bazu znanja”. Zahvaljujući se u ime svojih kolega, direktor škole Ljiljana Žikić, primila je od direktora Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, prof. dr Ljubomira Protića, diplomu za osvojeno I mesto na konkursu, a od Microsoft-a skener, kao poklon školi.

KREATIVNA ŠKOLA 2009/10.

 Još četiri nova rada u Bazi znanja:

KREATIVNA ŠKOLA 2010/11.

U Bazu znanja uključeni su radovi:

Novina ovogodišnje “Kreativne škole” je uvođenje dve kategorije radova u osnovnim školama (niži i viši razredi), kao i u srednjim školama (srednje stručne škole i gimnazije).

Rezultati ovogodišnjeg konkursa biće poznati  do kraja maja meseca.

 
Оставите коментар

Објављено од стране на 03/04/2012 инч Креативна школа

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

 
%d bloggers like this: