RSS

Добра припрема за час – успешан час!

13 апр

Добра припрема за часДа смо стручно усавршавање наставника прихватили  као један од приоритета у развоју школе, свакако потврђује велики број наставника, пријављених за учешће на онлајн семинару  Добра припрема за час – успешан час (каталошки број 426 у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручног сарадника за школску 2012/2013. и 2013/2014. годину, акредитован са 24 бода).

У току марта месеца, са жељом да унапреде своје компетенције за поучавање и учење, овај семинар похађало је и са успехом завршило двадесет четворо наставника наше школе, међу којима је било и наставника са дугогодишњим искуством у настави и  њихових младих колега. За двадесет и два дана трајања семинара  „обновили смо градиво“, али и проширили своја знања о различитим нивоима планирања наставе, структури наставне припреме, Блумовој таксономији и њеном коришћењу у постављању циљева часа, различитим облицима рада, разноврсним  наставним методама примереним уводном, главном и завршном делу часа, активностима ученика и наставника у току наставе…

И овај онлајн семинар донео нам је нова познанства са колегама широм Србије, а завршни задатак, израду припреме за један час, радили смо у пару (за оцену!), са колегом или колегиницом који су, углавном, били из другог града. Као и увек, аутори и модератори из Образовно креативног центра Бор пажљиво су пратили наш рад, помагали нам и давали корисне савете.

Сада је на реду примена наученог – да добро осмишљеним и реализованим ( а не импровизованим!) часовима, са јасно постављеним циљевима и адекватно одабраним, иновативним методама, побољшамо радну атмосферу у одељењу и допринесемо  већој мотивацији ученика за учешће и учење у на часу.

Искрено препоручујемо свим колегама да, похађањем овог семинара, унапреде своја знања и вештине припреме квалитетних и успешних часова и, у међувремену, погледају наставни материјал са семинара Добра припрема за час – успешан час, преузет са сајта Образовно креативног центра Бор:

Dobra priprema za cas – uspesan cas OKC Bor

 
Оставите коментар

Објављено од стране на 13/04/2013 инч Стручно усавршавање

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

 
%d bloggers like this: