RSS

Примена веб алата у настави

12 мај
IMG_3809_resize

Наташа Стојановић

IMG_3815_resize

Ана Живковић

У Регионалном центру   за образовање у Нишу одржан је, 18. априла 2013. године, стручни скуп са темом „Примена веб – алата у настави“. Своја искуства у коришћењу веб алата представиле су наставнице  Наташа Стојановић, запослена у  ОШ „Иван Горан Ковачић“ и Ана Живковић из  ОШ „Чегар“ у Нишу.

Овој веома занимљивој и инспиративној презентацији присуствовало је око 60 наставника из основних и средњих школа региона, а међу њима су били и наставници Техничке школе Златица Геров и Миомир Костић, са директором школе, Љиљаном Жикић. Очекивања учесника скупа више су него испуњена,  јер су упознати са занимљивим, лако применљивим  и једноставним веб 2.0. алатима, које ученици радо прихватају и користе, чак и у нижим разредима основне школе.

IMG_3811_resize1

Заинтересованим наставницима препоручујемо изванредан блог наставнице српског језика и књижевности Наташе Стојановић   http://21naki.wordpress.com/ , а посебно страну http://ucenici21veka.weebly.com/  на којој  су представљени веб 2.0 алати који се могу користити у настави (које је  на часовима српског језика  користила радећи са ученицима од петог до осмог разреда основне школе) и   конкретни примери њиховог коришћења  .

Иако огроман број наставника користи Скајп, о његовом коришћењу у настави мало је ко размишљао.  Колико  то   може бити лепо и корисно, пре свега у настави страних језика, показала нам је наставница  енглеског језика Ана Живковић. Њени ученици су на тај начин успоставили контакте са вршњацима из  других земаља и, уз вежбање енглеског језика, упознавали њихову културу, обичаје и интересовања. Веома занимљив био је и  час на коме су ученици преко Скајпа разговарали са програмером из Лондона, што је био заиста несвакидашњи вид професионалне оријентације.

Сви алати  представљени на скупу, као и многи други програми (sky drive, triptico, animoto,toondo…), могу се пронаћи на српском језику на http://vebciklopedija.wreblz.com/index.html.

 
Оставите коментар

Објављено од стране на 12/05/2013 инч Стручно усавршавање

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

 
%d bloggers like this: