RSS

МАТЕМАТИЧКИ УСПЕХ С ТРАДИЦИЈОМ

16 мај

Ивана Миливојевић, ученица трећег разреда Техничке школе, образовног профила комерцијалиста-оглед, и ове године је, као и претходне две, била представник наше школе на Републичком такмичењу из математике за ученике економских школа. После Ниша и Шапца, ове године је школа домаћин била Прва економска школа у Београду.

IMG_2352[1] 1Ивана истиче да свако путовање, организација такмичења и град домаћин имају своје специфичности. Школске 2010/11 као ученица првог разреда освојила је седмо место. Предност учешћа на такмичењу у Нишу те године била је близина самог места.

Са такмичења у Шапцу школске 2011/12 вратила се са освојеним четвртим местом, али и са лепим успоменама, јер су организатори за учеснике обезбедили смештај код вршњака и приредили позоришну представу и концерт.

Ове године Ивана је поновила прошлогодишњи успех, освојивши четврто место у држави. Мали корак је делио од освајања награда, које се ове године по први пут додељују, а ради се о таблет-рачунарима и новчаним наградама за прва три места. Оно што даје посебан сјај њеном успеху је да је, припремајући се за такмичење са својом  предметним наставником и иначе одељењским старешином Тањом Игњатовић, морала да савлада и наставне садржаје који нису у програму њеног образовног профила.

Овим се не завршавјау њена интересовања јер, поред математике, запажене су њене активности у наставним и ваннаставним активностима из енглеског језика (треће место на Регионалној смотри талената у Бору и пласман на Републичко такмичење), српског језика, као и предмета Обука у виртуелном предузећу.

Због широког спектра интересовања Ивана није могла да да конкретан одговор на питања у вези избора будућег факултета, али пред њом је довољно времена да свој избор полако сужава и следеће године донесе праву одлуку.

Марија Цветковић, наставник економске групе предмета

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Фотографије са часа Обуке у бироу и Ускршњи каталог који је направила  Ивана Миливојевић, „запослена“ у Виртуелном привредном друштву  „Choco planet“.

 

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

 
%d bloggers like this: