RSS

24. РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ГРАЂЕВИНСКИХ И ГЕОДЕТСКИХ ШКОЛА СРБИЈЕ

16 мај

И ове, као и претходних година, ученици грађевинске струке наше школе учествовали су на Републичком такмичењу грађевинских и геодетских школа Србије. Домаћин овогодишњег 24. такмичења, које је одржано од 26. до 28. априла, била је Електротехничка и грађевинска школа „Никола Тесла“ у Јагодини.

Нашу школу представљали су ученици трећег разреда образовног профила архитектонски техничар-оглед Никола Миленовић и Предраг Паунковић. За такмичење су их припремали и водили наставници Ивица Милутиновић и Милан Вукић. Такмичари су имали част да се надмећу у знању у новом објекту школе, који је након петнаестогодишње градње свечано отворен за ђаке 2012. године.

На овогодишњем такмичењу учествовало је 29 школа из Србије, а такмичење је имало и интернационални карактер јер су се као гости појавиле и школе из Марибора (Словенија) и Бањалуке (Република Српска). Овогодишње такмичење било је састављено од шест теоријских и четири практичнe дисциплинe. Наши такмичари су се такмичили  из предмета статика и отпорност материјала, где је Никола Миленовић освојио сасвим добро 8. место, док је  Предраг Паунковић из предмета примена рачунара у грађевинарству освојио 12. место.

Након такмичења ученици из свих школа су  са својим професорима посетили познати аква-парк у Јагодини (који нажалост није радио) и зоолошки врт. У пријатној атмосфери ученици су се опустили од напорних задатака на такмичењу и у пратњи својих вршњака из Јагодине наставили обилазак овог занимљивог града.

Након два дана напустили смо Јагодину и већ у мислима почели да се припремамо за следеће Републичко такмичење, које ће 2014. године бити одржано у Чачку.

 Милан Вукић, наставник стручних предмета грађевинске струке

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

 
%d bloggers like this: