RSS

Априлска субота у граду под Ртњем – Окружно такмичење из српског језика

17 мај

“Слова сачињавају речи, а речи реченице“. Ово су речи нашег нобеловца Иве Андрића, које нам је стално говорио професор српског језика, трудећи се да у нама развије љубав према овом предмету. Зато сам пристао да први пут учествујем на такмичењу из српског језика.

Општинско такмичење одржано је у Књажевачкој гимназији. Нисам се превише надао да ћу се пласирати на наредни ниво такмичења, али сам ипак себи доказао да то могу и пласирао сам се на Окружно такмичење.

Окружно такмичење одржано је 20. априла 2013. године у Бољевцу, живописном граду у подножју планине Ртањ. Када смо стигли у Бољевац, најпре смо отишли у школу, где смо доручковали и сместили се у учионицу. Оковани тремом, али и срећни због новог искуства, почели смо са радом. Задаци су били доста тешки, тако да нисмо гајили превелика очекивања по питању резултата.

По завршетку рада имали смо прилике да прошетамо градом и да се боље упознамо са новим другарима из Зајечара, Сокобање и града домаћина, Бољевца. Уверили смо се да је Бољевац мали, али леп град. Највише времена провели смо у парку поред школе.

Вратили смо се у школу, где су нам професори саопштили резултате. Иако се нисмо пласирали даље, нисмо били превише тужни. Радовали смо се дружењу у топлом априлском, правом пролећном  дану. Све у свему, ово је за нас било предивно искуство.

Техничку школу овога пута представљали су: Невена Антић (I2), Катарина Живковић (II4), Вук Трандафиловић (III1) и ја, Немања Накић (III1). На такмичење су нас водили наставници српског језика Ивана Стојановић, Јелена Станисављевић и Бојан Ристић.

Немања Накић III1

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

 
%d bloggers like this: