RSS

И ДАНАС И СУТРА, ВЕЖБАЈ СВАКОГ ЈУТРА!

29 мај

Dan izazova 2013Са великим задовољством ученици и запослени Техничке школе прикључиће се милионском броју учесника Међународног Дана изазова 2013. 

У 12:30 часова, у дворишту школе, на спортском полигону, у фискултурној сали и фитнес вежбаоници, ученици и запослени учествоваће у разноврсним спортско рекреативним активностима:

  • надвлачењу конопца,
  • бацању камена (кугле),
  • малом фудбалу,
  • одбојци,
  • баскету,
  • вежбању на фитнес справама…

Позивамо све наше ученике и запослене да се укључе у неку од наведених спортских активности и својим учешћем допринесу да наш град буде успешнији од Горњег Милановца по броју учесника Дана изазова 2013.

Више информација о овој манифестацији пронашли смо на сајту Асоцијације „Спорт за све“ Србија, са кога је преузет плакат и део текста који следи:

Већ осамнаест година наша земља је успешан учесник Дана изазова (Challenge Day), најзначајније, традиционалне, међународно признате и афирмисане манифестације чију реализацију координира TAFISA Светска Асоцијација Спорта за све. За Дан изазова је резервисана последња среда месеца маја, а ове године то је среда, 29. мај 2013. године.

Picture1Ову планетарну акцију TAFISA организује са циљем анимације што већег броја грађана ради укључења у рекреативне активности са спортским и културним садржајима, кроз игру, дружење и забаву.

Дан изазова је истовремено и дан позитивне, неусиљене атмосфере. То је дан који креира самосвест и ентузијазам, дан активног живљења у којем се не бирају најспособнији, дан који ангажује све грађане без обзира на пол, узраст и ниво физичких и функционалних способности, социјални статус, и сл.

Суштина програма Дана изазова је међусобно надметање два, жребом изабрана града из исте категорије, који ће, коришћењем најразноврснијих спортско- рекреативних садржаја, бити успешнији у иницирању и покретању већег броја грађана на вежбање и активност.

Програм Дана изазова у Србији се реализује Асоцијација „Спорт за све“ Србија, под покровитељством Министарства за омладину  и спорт Републике Србије.

Општине које у Дану изазова 2013. остваре најбоље резултате у оквиру своје категорије представљаће нашу земљу  у међународној конкуренцији 2014. године.

 

 
Оставите коментар

Објављено од стране на 29/05/2013 инч Почетак

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

 
%d bloggers like this: