RSS

Наша школа

Иако је јуна 2013. године прославила 82. рођендан, Техничка школа је активна, динамична и модерна стручна школа, растућег угледа. stara skolaОснована  6.  јуна 1931. године, под именом Рударско –надзорничка школa, била је једна од две такве школе у предратној Југославији.  Док су из њених клупа излазиле нове и нове генерације, школа се мењала, развијала, уводила нове струке и образовне профиле, остајући по много чему јединствена.

Једина je стручна школа Тимочког региона са грађевинском и кожарском струком. Једина школа у Србији у којој се кровопокривачи школују на српском језику, једина школа која школује обућаре. На мапи средњих стручних школа Србије обезбедила је своје место захваљујући доброј организацији и квалитету рада, неговању традиционалних вредности, а пре свега захваљујући учешћу у реформи средњег стручног образовања, увођењу три огледна образовна профила (комерцијалиста, архитектонски техничар и кровопокривач) и настојању да својим ученицима понуди програме и услове школовања у складу са највишим стандардима.

stara zgrada skole danasЗа досадашњи успешни образовно васпитни рад школа је добила три општинска јавна признања: Захвалнице СО Књажевац 2004. и 2010. године, као и Мајску награду, 2005. године. Најзначајнија потврда квалитета рада школе свакако је чињеница да је школа на екстерном вредновању, спроведеном крајем септрембра 2013. године, добила оцену 4, највишу оцену на скали вредновања Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

 

 

 

 

 

Постави коментар