RSS

Никола пети на Обласном такмичењу у Смедереву

13 мај

На 21. Обласном  такмичењу ученика машинских школа III области, за занимања трећег степена, одржаном  19. априла 2013. у Смедереву,  учествовало је  двадесет такмичара из осам школа III области  (Поморавски, Подунавски, Браничевски, Шумадијски, Борски и Зајечарски округ). Обласно такмичење  се организује као квалификационо за пласман  на Републичко такмичење, на које иду четири првопласирана ученика.

Нашу школу на овом такмичењу представљао  је Никола Матејић, ученик одељења I6, и на њему освојио пето место у категорији бравара. Оно што свакако треба истаћи је чињеница да је Никола ученик образовног профила машински техничар моторних возила, IV степена. То значи  да је у конкуренцији имао ученике трећег, завршног разреда, док је он своје интересовање и вештину у практичној настави морао да надогради учећи градиво другог занимања и то „унапред“, односно припремањем теста знања који садржи, између осталих, теоријска питања из технологије образовног профила, која се уче у II и III разреду.

У припреми за такмичење, Николи су помагали наставници: Миле Милутиновић (практични рад), Златица Геров (теоријски део) и Саша Милосављевић (теоријски део), Николин одељењски старешина, са којим је и био на такмичењу.

Никола, како је изгледала твоја  припрема за такмичење?

Већину времена проводио сам у школској радионици, а теоријски део, односно тест знања,  вежбао сам са наставницом Златицом Геров, такође у школи. Наравно, вежбао сам и код куће, како бих што припремљенији дочекао такмичење.

Какав си резултат постигао и да ли си задовољан њиме?

Постигао сам пето место на такмичењу, али њиме нисам у потпуности задовољан, јер ми је „за длаку“ измакао пласман на Републичко такмичење. Увек може боље.

Да ли је задатак био тежак за израду?

Мени задатак уопште није био тежак, али времена је било врло мало.

Како си проводио слободно време у Смедереву?

Највише времена провео сам  обилазећи смедеревску тврђаву. Смедерево је леп град, на обали Дунава и са богатом историјом, тако да ми није било досадно.

Наш друг је ове године први пут учествовао на такмичењу  и добро се показао. Желимо да следеће године буде још успешнији, као и да наша школа има такмичаре и у другим занимањима трећег степена.

Разговор са Николом о такмичењу водиле су другарице из одељења,

Милица Станковић и  Сандра Јогрић.

 

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

 
%d bloggers like this: